top of page
Halve maan_edited.jpg
MELD JE HIER AAN

OVER MIJ

Ik ben Marjolein de Kwaasteniet, geboren in 1958, getrouwd met Michiel en wonend in Bennekom. Onder de bedrijfsnaam Yoga Sunya verzorg ik yogalessen in Bennekom en de rand Bennekom/ Wageningen Hoog.

Mijn werkzame leven begon als wijkverpleegkundige; daarna heb ik gewerkt als docent verpleegkunde en coördinator bij- en nascholing voor verpleegkundigen. Ik volgde vanaf mijn 25ste regelmatig yogales. Yoga werd voor mij een ankerpunt tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn man. Dit motiveerde mij om in 2013 te beginnen aan de Docentenopleiding Yoga & Vedanta te Doorn. Vanaf 2015 geef ik wekelijks les. De opleiding heb ik afgerond in juni 2017. Jaarlijks volg ik bijscholingen op het gebied van yoga en filosofie. Naast mijn lessen ben ik actief voor de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) als voorzitter van de Toetsingscommissie.

Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met yoga, omdat yoga een belangrijke bouwsteen kan vormen in je persoonlijk welzijn.

Door regelmatig yoga te beoefenen:
 

  • krijg je meer lichaamsbewustzijn (je leert je lichaam beter aanvoelen en vertrouwen)

  • ontwikkel je meer souplesse in je spieren en gewrichten

  • leer je technieken om in tijden van stress bewust te ontspannen

  • leer je om milder te kijken naar jezelf en je eigen functioneren
     

De yoga bied ik aan in een veilige omgeving en de groepen zijn niet groter dan 12 personen. Ik kijk naar jouw individuele mogelijkheden en pas zo nodig de oefeningen aan. In mijn lessen bied ik ook kleine ‘doorkijkjes’ naar oosterse wijsheid die voornamelijk zijn geïnspireerd op (zen-)boeddhistische zienswijzen.

Ik hoop je een keer te ontmoeten in één van mijn lessen!

Yoga Sunya
bottom of page