top of page
parivrtta anjaneyasana.jpg

GROEPSLESSEN

Er vinden van september tot en met mei reguliere groepslessen plaats op:

- elke maandagavond Hatha Yoga/ Yin Yoga (19.00-20.15/ 20.30-21.45)

- elke donderdagavond Hatha Yoga/ Yin Yoga (19.00-20.15)

- elke vrijdagochtend Hatha Yoga/ Yin Yoga (9.00-10.15/ 10.30-11.45)

De lessen op maandagavond vinden plaats in De Broek-Akker, Hof van Sint Pieter 41 in Bennekom.

Donderdagavond en vrijdagochtend vinden de lessen plaats in Villa Erica, Ericapark 1 in Bennekom.

Op dit moment zijn er geen mogelijkheden om in te stromen; wel is het mogelijk een proefles te volgen en je op de wachtlijst te laten plaatsen.


Het enige wat je voor een proefles dient mee te nemen is een yogamat, badlaken en soepele, warme kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen; eventueel een dekentje om onder te liggen bij de eindontspanning.

Geen inschrijfgeld!

Proefles € 8,- (contant afrekenen of via betaalverzoek).

Maandabonnement € 40,- (32 lessen in 9 maanden); 1 maand opzegtermijn.

Jaarabonnement € 327,- (32 lessen in 9 maanden).

Wanneer je 2 lessen per week wilt volgen krijg je voor de 2de les 15% korting.

 

Gemiste lessen kunnen na overleg met de docent worden ingehaald in een andere groep.

Yoga Sunya is aangesloten bij het Yoganetwerk Bennekom, een samenwerkingsverband van 5 erkende yogadocenten in Bennekom.

Groepsles

YOGA BIJ ROUW

"Wat is het grootste misverstand over rouw?

Dat het op een gegeven moment helemaal over moet zijn. Dat zal niet gebeuren. Je leert beter om te gaan met de emoties die nog opgeroepen kunnen worden. Het hoeft geen belasting meer te zijn, maar het is iets wat bij jou en jouw leven blijft horen. Het gaat om draagkracht en veerkracht. Niet verharden om wat je verloor, maar je hart open stellen zodat je nieuwe verbindingen aan durft te gaan"

Het is mijn eigen ervaring dat yoga tijdens een rouwproces behulpzaam kan zijn om te leren omgaan met  spanningsklachten, verdriet, angst en alles wat zich aandient. Je lijf voelt bij rouw vaak gespannen en vermoeid. Door middel van bewegen en het gebruik van je adem kan het lichaam zich weer leren ontspannen en voel je meer ruimte in je hoofd.

 

 

 

Belangrijk om dit proces aan te gaan is dat je geduld kunt opbrengen in het omgaan met deze fundamentele verandering.

Ik ontleen de thema's voor mijn lessen aan oosterse filosofie; deze thema's zijn goed te koppelen aan langdurige verwerkingsprocessen. In de lessen werken we met het lichaam en de adem om je te laten ervaren dat er naast het grote verdriet in je leven óók ruimte en heelheid in jou bestaat. Tijdens je yogabeoefening kun je de tijd nemen om in contact te komen met deze ruimte en heelheid.

"Werkelijkheid is altijd zachtmoediger dan de verhalen die we erover vertellen"

Byron Katie

Yoga bij rouw

YOGA EN HERSTEL

Als yogadocent kom ik regelmatig in aanraking met cursisten met bepaalde gezondheidsklachten: bewegingsbeperkingen, vermoeidheid, pijn of chronische stress.

Yoga kan je zien als een aanvullende geneeswijze, je klachten kunnen verminderen en het is behulpzaam bij het zoeken naar een nieuw evenwicht.


In een intakegesprek zetten we je voornaamste klachten op een rij zet en spreken we af hoe je met yoga zou kunnen starten. We beslissen of je individueel start of in een groepsles met aandacht voor je adembeweging tijdens de oefeningen.

Gun jezelf vooral de tijd om respect en vertrouwen te ontwikkelen in je eigen herstel.

Een doorgemaakte covid-19 infectie (corona) kan leiden tot langdurige vermoeidheid en kortademigheid ('Long-Covid'). Met behulp van fysiotherapie/ ergotherapie kan stap voor stap gewerkt worden aan herstel; yogabeoefening kan hierbij aanvullend werken.

Ik werk volgens de (concept-)richtlijn 'Yoga en 'Long-Covid' van de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Groepsyoga
Yoga Sunya
bottom of page